• Nils Robertsson

Hur lagerstyrningen påverkar räntabiliteten

Uppdaterad: 8 apr 2020


Ansvarar du för ett företag som har lager och distribution som affärsidé? Då vill jag berätta för dig hur lagerstyrning påverkar räntabiliteten i ditt företag och vilka aktiviteter som skapar positiva effekter.

Digitaliserad lagerstyrning handlar om att beräkna hur mycket varor du behöver på artikelnivå och verkställa dina inköp enligt en fastställd inköpsstrategi. Hela processen har stor påverkan på din räntabilitet. I resultaträkningen minskar dina kostnader för personal, varuinköp och nedskrivning av varulagret samtidigt som intäkterna ökar.

I balansräkningen ökar kassan och varulagret sjunker, samtidigt som leverantörsskulderna minskar. På totalen får du en högre vinstmarginal och högre kapitalomsättningshastighet. När man multiplicerar dessa värden skapas en betydligt högre räntabilitet.

Låter det intressant? Bra, kontakta mig.


134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla