Please reload

Recent Posts

Utvecklare till PromoSoft

February 8, 2018

1/2
Please reload

Featured Posts

Hur lagerstyrningen påverkar räntabiliteten

March 19, 2019

 

Ansvarar du för ett företag som har lager och distribution som affärsidé? Då vill jag berätta för dig hur lagerstyrning påverkar räntabiliteten i ditt företag och vilka aktiviteter som skapar positiva effekter. 

 

 

Digitaliserad lagerstyrning handlar om att beräkna hur mycket varor du behöver på artikelnivå och verkställa dina inköp enligt en fastställd inköpsstrategi. Hela processen har stor påverkan på din räntabilitet. I resultaträkningen minskar dina kostnader för personal, varuinköp och nedskrivning av varulagret samtidigt som intäkterna ökar.


I balansräkningen ökar kassan och varulagret sjunker, samtidigt som leverantörsskulderna minskar. På totalen får du en högre vinstmarginal och högre kapitalomsättningshastighet. När man multiplicerar dessa värden skapas en betydligt högre räntabilitet.


Låter det intressant? Bra, kontakta mig. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags