top of page
Image by Fakurian Design
Lär Känna Oss
Rajani Lekkala på Promosoft

Rajani Lekkala
– Software Developer

Lekkala Motherboard

"Det är roligt eftersom jag lär mig och utvecklar på samma gång."

Vad gjorde du innan du kom till Promosoft?

Jag tog min Master of Computer Applications (MCA) 2009 och sedan arbetade som .NET-utvecklare i mitt hemland Indien under 4 år. Efter att jag kom till Sverige blev det sedan ett långt uppehåll med äktenskap och familjeliv innan jag började på IT-Högskolan 2019 för att vidareutbilda mig inom mjukvaruutveckling och testning. Det blev då praktik på Malm Inc och därefter på Volvo Cars som .Net-utvecklare där jag fick ett utmärkt tillfälle att utveckla ett projekt från grunden. Efter ytterligare en praktik fick jag sedan en jobbmöjlighet på Promosoft.

Vad var det som fick dig att börja på Promosoft?

När jag efter utbildning och praktik började söka jobb var jag på ganska många intervjuer. När jag besökte Promosoft blev jag intresserade när jag fick veta mer om deras arbete och lösningar inom lager- och inköpsstyrning. Jag såg en spännande möjlighet att få arbeta inom olika områden där jag både kunde utforska mina kunskaper och förbättra mina färdigheter.

Vad gör du som Software Developer, och vad tycker du är intressant med ditt jobb?

Jag utvecklar och testar applikationen utifrån givna krav, och jobbar både med front-end och back-end utveckling. Något jag verkligen tycker om är att jag ställs inför många utmaningar eftersom jag arbetar inom olika områden. Att mina kollegor är väldigt vänliga och stöttande ger mig positiv energi och motivation, och det får mig också att våga vara aktiv och ta initiativ.

Hur ser din arbetsdag ut?

Jag börjar med att titta på JIRA som är vårt projektledningsverktyg, och deltar sedan i dagliga scrum-möten för att uppdatera vårt arbete. Prioritetsmässigt väljer jag sedan uppgifter och börjar jobba med dem. Jag går igenom kraven och diskuterar med mina kollegor om det är något jag är osäker på. Jag hjälper också dem om de behöver hjälp i sitt arbete.

Vilka är de största utmaningarna för dig?

Just nu är det att utveckla en applikation med Kendo som är ett nytt verktyg för mig. Det är roligt eftersom jag lär mig och utvecklar på samma gång. I arbetet försöker jag använda best practice vilket också en stor och spännande utmaning. Jag har också varit med i utvecklingen av SOLOs webbapplikation. Det är ett mycket intressant projekt med lagerkontroll, prognos och integrationer. För mig har det varit en utmaning då jag är väldigt ny på att utveckla den här typen av applikationer.

Vad tycker du är det bästa med Promosoft?

Att jag upptäckt många intressanta saker jag inte hade en aning om tidigare. Två exempel är Inventory Control Management och SOLO-applikationen. Företaget ger oss också bra möjligheter att utforska våra kunskaper och stöttar verkligen lärande inom områden vi är intresserade av.

Varför tycker du att man ska arbeta på Promosoft?

Här får man verkligen möjlighet att arbeta inom olika områden som front-end och back-end utveckling, integrationsutveckling och testning. Det är en bra miljö för den som vill arbeta brett för att förbättra sin kompetens.

bottom of page